solstrands.blogg.se

En blogg om mitt liv, min ångest, min diagnos och mitt stora intresse för hästar. Här kommer ni kunna läsa om allt som pågår i min vardag, tankar och funderingar, hästar och mycket mer.

Historien om Sanviella

Publicerad 2013-06-30 13:30:00 i Allmänt, Mitt Hästliv,

Många av er läste/följde min förra blogg (hästblogg) myvilbur. Och som ni sett och vet så avslutades den
bloggen för cirka ett år sedan då jag blev tvungen att ta bort min häst. Då hela min blogg handlade om henne och vårat liv tillsammans så såg jag inte anledning till att fortsätta skriva vidare på den bloggen.
 
Jag avslutade aldrig historien om varför jag fick ta bort min älskade häst på min förra blogg, så därför tänkte jag berätta det här istället. Detta kommer bli ett långt inlägg, men för er som är intresserade så kan det vara en fin historia. Speciellt för er som följt mig och Villa och våran utveckling. Jag kommer dela upp det i flera inlägg, annars blir det väldigt mycket läsning.
 
Enjoy!

Vi köper Sanviella:  Del 1.

När jag flyttade hem från Järvsö -08 (ni som känner mig vet varför jag bodde där) så hade jag med mig ett "slutbetyg" i 9:an. Pappa hade lovat mig en häst om jag fixade skolan och i Juli den sommaren så hittade jag Sanviella på en annons på blocket.
 
Jag bad mamma ringa men hon fick inget svar trots hon ringde i flera dagar, och sedan försvann annonsen. Jag blev förkrossad, jag skulle få min första egna häst och den var Villa jag skulle ha, ingen annan. Jag slutade kolla på hästannonser men av en slump någon vecka senare så gick jag in på blocket och då var annonsen upplagd igen. Jag sprang ner för trappen i 130km/h och i princip tryckte upp telefonen i ansiktet på mamma och sa "skynda dig att ringa!, hästen är ute på annons igen!".
 
Mamma fick svar, och det bestämdes tid för provridning. En vecka senare åkte vi ner till Sollefteå för att provrida. Bilden jag hade sett på blocket var på en helt brun häst utan tecken, men bilden var tagen på Villas högra sida och hennes fina bläs går snett neråt på vänstra sidan (vilket jag såklart inte visste då). När jag skulle hämta henne i hagen så kom det en brun häst utan tecken travandes mot mig och jag trodde det var Villa, men efter den hästen kom en liten söt brun häst med vit bläs och osäkra ögon, som inte ville varken hälsa eller bli fångad av mig som hon inte kände. Detta skulle bli min häst.
 
Jag var fast, direkt när jag såg henne. Hon var lite orolig över att vara själv inne och när pappa skulle gosa med hennes mule så skrek hon efter sig kompis ute i hagen, rakt i pappas öra, men jag tror att han gillade henne skarpt endå. Jag provred och det gick inte direkt super bra, men jag visste att jag ville ha henne. Allt kändes så rätt med Villa. Och det tyckte ägaren med.
 
Anledningen till att annonsen försvann var för att det hade kommit en tjej och provridit, som säkert var duktigare på att rida än jag , men ägaren tyckte inte att Villa och den tjejen passade riktigt ihop så hon nekade köpet. Hon såg att jag och Villa tyckte om varandra och vi skrev på köpekontraktet. Nu var det bara att vänta på besiktningen.
 
2 veckor senare fick vi svaret att Villa gått igenom besiktningen U.A och att vi skulle bestämma dag då vi skulle komma och hämta henne. Den 16 Augusti, kl 8 på morgonen rullade bilen med transport mot Sollefteå och jag skulle få min första egna häst. Det var tur att jag hade öron, annars hade mitt leende gått runt hela huvudet. Jag var den lyckligaste tjejen på jorden.....
 
Del 2 kommer upp ikväll, eller imorgon! Håll utkik. 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nystart

Publicerad 2013-06-30 12:30:29 i Allmänt,

Hej,
 
Börjar om med en ny blogg... Igen!
Jag gjorde faktiskt ett ärligt försök med den förra bloggen, men jag tappade intresset helt.
 
Nu har jag knåpat ihop en helt ok design (tills vidare) och ska verkligen försöka hel hjärtat
med att driva denna bloggen vidare nu. 
 
Måste tillägga att namnet på bloggen (solstrands.blogg.se) kommer från min sambo Joachim som
heter Solstrand i efternamn, tills att vi har gift oss (blink, blink*) så lånar jag hans efternamn till min blogg.
 
Det har hänt en hel del i mitt liv sen sist jag bloggade. Jag har tagit studenten (!), och mycket annat som 
förmodligen kommer att komma upp i ett enskilt inlägg. Om det är något speciellt ni önskar att jag ska
skriva om så kan ni posta en liten kommentar här nere, alla tips mottages varmt! :)
 
Kram

 
 
 
 

Om

Min profilbild

Caroline Ekholm

Välkommen hit! Jag heter Caroline och är en 21-årig tjej från Sundsvall. Hästälskare och har ett minst sagt fartfyllt liv tillsammans med min sambo Joachim. Med ett tungt förflutet i bagaget kämpar jag mig genom livet och alla dess prövningar, siktar nu på att ta körkort och pluggar inför att komma in på Hippolog-utbildningen hösten 2014/2015. Här kan du följa mitt liv och min resa genom bilder och egna ord. Hoppas du kommer trivas!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela