solstrands.blogg.se

En blogg om mitt liv, min ångest, min diagnos och mitt stora intresse för hästar. Här kommer ni kunna läsa om allt som pågår i min vardag, tankar och funderingar, hästar och mycket mer.

Dags för lite vila i allt slit

Publicerad 2013-07-31 15:46:26 i Allmänt, Mitt Hästliv,

Halloj!
 
Äntligen kan man sätta sig ner i soffan och få lite vila! Började som sagt dagen med frukostbuffé på kondiset här där vi bor, tog 10 min i solariumet för att bättra på grundbrännan innan Grekland! Stannade vid stallet på vägen hem och mockade och fixade iordning allt och pussade på hästarna, Sudden åt upp min glass och var nästa påväg att svälja hela pinnen, knäppisen :) 
 
Blir ingen ridning idag då både jag och Andrea fick fullt upp med annat. Jag satte igång med tvätten och tänkte vara väldigt ambitiös och tvätta precis allt som fanns i princip hela lägenheten och när jag väl burit ner ALLT, läs ALLT, så hade jag bara tvättmedel kvar till 2 maskiner :( Less man blir.. Jaja.. Nya tag på söndag.
 
Ikväll blir det väldigt lugna puckar för mig del, känner mig fortfarande helt slut i kroppen och näsan vägrar sluta vara täppt. Jag är liksom inte snorig, bara täppt :( Så störande, har dessutom tagit nässpray alldeles för många dagar i rad nu, så nu är det väl kört. Jag kommer bli nässpray beroende :( Men det GÅR INTE sova med täppt näsa alltså, fy det känns som man ska kvävas.
 
MEN, mitt i allt det negativa så finns det ju något positivt och det är hur fin Sudden blivit i kroppen redan! På så kort tid. Vad tycker ni? Tror ni han kommer bli fin när han har ännu mer muskler?
 
Man blir ju hemmablind, men såhär mycket har han förändrats sedan han kom till Andrea. Dessa bilderna skickade hon till mig igår!
När han kom:
 
Nu:
 

 

Kvalitétstid med sambon!

Publicerad 2013-07-31 09:19:09 i Allmänt,

Godmorgon!
 
Solen skiner, jag har fått sovit ut och min sambo är ledig! Helt underbar dag. I all glädje så upptäckte jag att min tomat & paprika planta äntligen börjat producera grönsaker! Woho, mina första plantor någonsin och jag lyckas hålla dom levande. Jag brukar alltid råka döda alla mina växter :( Har till och med tagit död på 3 kaktusar...
 
Nu ska vi precis åka iväg till ett café här i närheten och äta frukostbuffé, vi har brukat gjort det en gång i veckan men nu var den någon månad sen för det har kommit så mycket ivägen.
 
Senare idag så har jag tvättstugan hela dagen, ska försöka tvätta alla ridkläder osv. Och sudden och ramses ska få skritta ut en sväng idag, Ramses var betydligt bättre igår så hältan var nog bara något tillfälligt! Vi släppte honom i ridhuset igår och jäklar vad han brallade, jag kommer att lägga upp en liten film senare ;)
 
Nu ska jag sticka iväg så dom inte hinner stänga ;)
Kram
 
Mina fina små grönsaker! Tänk att jag fått se dom växa upp, åh.
 
 

Gör kväll efter en lång dag i regnet

Publicerad 2013-07-30 21:02:42 i Allmänt, Mitt Hästliv,

Hej!
 
Nu har jag äntligen kommit hem och får gosa ner mig i soffan och slippa det tråkiga vädret ute. Red i ridhuset för första gången idag med Sudden och det gick kanon, han var lite spänd men betydligt bättre än vad jag förväntat mig. Det märks verkligen inte att han har något separationsångest från andra hästar..!
 
Det kändes dock väldigt väl att han får lite prestationsångest i ridhuset och att han känner att han har mer krav på sig, därför försökte jag att inte pressa honom för hårt. Provade rida med sporrar men dom åkte av direkt, han är inte alls redo för det än. Jag tänkte försöka skaffa ett annat bett, för han var väldigt stum och trutig i munnen idag.. Riktigt stark faktiskt, det var nästa lite jobbigt att hålla honom i första galoppen.
 
Man märker redan att han börjar få lite mer ork, för han var jäkligt pigg idag. Öronen var spetsade hela ridpasset! Men på lördag eller söndag så ska vi ta hjälp av tränare, för idag var han inte allt för rolig. Även om det släppte på slutet, så funkade inte riktigt kommunikationen idag. Och det känns bättre att ta hjälp så snabbt som möjligt så det inte blir en massa missförstånd mellan mig och Sudden som ställer till det, jag vill att han ska kunna lita på mig i alla lägen.
 
Men nog om hästar för ikväll. Nu ska jag faktiskt mysa med min sambo som för en gångs skull är ledig imorgon! Det blir nog en film och lite slappande i soffan =) Vi hörs mer imorgon!
 
Kram på er.

Lite annorlunda shopping

Publicerad 2013-07-30 16:00:00 i Allmänt, Shopping, Skönhet & Mode,

Det här fina armbandet har jag precis klickat hem från Ebay! Mitt första köp någonsin från Ebay, ska bli spännande att se hur det ser ut och hur lång tid det tar att få hem det =)
 
Jag fick betala 5.50 USD för detta, det är ungefär 37:-, det går garanterat att få det mycket billigare men jag ville så gärna ha detta så jag ville inte släppa budgivningen, hehe... Det fanns hur många armband som helst som liknade detta fast med olika symboler på och i olika färger! Man vill ju ha allihop.
 
Verkligen sjukt mycket fina grejer det finns på Ebay alltså! Om det går smidigt att få hem detta så kommer jag garanterat att handla en hel del grejer därifrån.
 
Känner ni igen symbolen längst ner? Den är från Harry Potter "The Deathly Hollows" ;) Nördvarning..!
     
 

Välj ditt kaffe nyttigt!

Publicerad 2013-07-30 11:10:22 i Allmänt, Hälsa/Livsstil,

Hör du till de som dricker kaffe varje dag, kanske flera koppar om dagen till och med? Det är jag! Jag älskar kaffe och kan inte klara mig en dag utan det. Men visste ni att kaffe faktiskt kan vara nyttigt, öka förbränning och t.om ge ett skydd mot risken att få diabetes?

Fast.. Det beror förstås på vilken sorts kaffe du väljer att dricka. Här har jag listat de 5 nyttigaste kaffe alternativen.

--->LÄS MER HÄR<---

Vanligt svart kaffe bryggt i kaffebryggare:

Det är stor skillnad på smaken om man jämför olika sorters filterkaffe. Har det stått i kannan hela dagen är det inte någon smakupplevelse, men är kaffet nybryggt kan det smaka himmelskt.

Byter du ut en daglig latte mot en kopp vanligt svart kaffe (utan socker) kan du gå ner upp emot 9 kilo i vikt på ett år. Vanligt bryggkaffe kan därför mycket väl komplettera sund kost.

Kaffe från kaffekokaren ökar inte heller ditt kolesterolvärde, eftersom filtret sorterar bort de skadliga ämnena. En vanlig kopp innehåller cirka 100 mg koffein.

Espresso:

Espresso serveras ofta i form av en liten shot koncentrerat kaffe och har stark smak. Espresso tilltalar ofta dem som tycker väldigt mycket om kaffe.

En riktig espresso utan mjölk och andra konstigheter ger dig kaffets alla antioxidanter och är särskilt rik på ämnet N-metylpyridinium, som man förmodar kan ha del i kaffets positiva effekt mot tarmcancer.

Espresso innehåller inga kalorier. Den lilla shoten kan dock innehålla ämnena cafestol och kahweol, om den är bryggd utan filter. Och därmed kan den medverka till att höja ditt kolesterolvärde.

Caffè latte:

I synnerhet storstadskvinnan älskar sin latte. Och det är inte så konstigt, den är riktigt, riktigt god! Den klassiska innehåller 120–200 kalorier per kopp/glas, och dricker du latte varje dag tar det bara ett par veckor att gå upp i vikt, om du inte motionerar.

Caffè latte kan vara ett bra mellanmål efter träningen, den innehåller både protein för återuppbyggnad av musklerna och uppiggande koffein och snabb energi, så att du åter kan fylla på alla lager. Om du byter ut standardmjölken mot lättmjölk hamnar du i stället på 70 kcal per kopp.

Instant kaffe – pulverkaffe:

Instant kaffe som till exempel Nescafé är inget lyxigt kaffe, men det går snabbt och lätt att tillaga och smaken kan vara helt okej till vardags.

Om du inte tillsätter socker, mjölk eller grädde innehåller pulverkaffe inga kalorier och inget fett, och pulvret som har genomgått frystorkning, innehåller inte de ämnen som man misstänker ökar det dåliga kolesterolet i blodet.

Pulverkaffe innehåller mindre koffein per kopp än kaffe som är bryggt, så det krävs flera koppar för att du ska få samma uppiggande effekt.

Koffeinfritt kaffe:

Koffeinfritt kaffe har gjort ett snabbt intåg under senare år, och i USA är ”decaf” lika utbrett som vanligt kaffe. Den energigivande koffeinkicken uteblir, men får fortfarande den skyddande effekten mot typ 2-diabetes, när du dricker koffeinfritt kaffe, eftersom effekten inte finns i koffeinet.

Det tyder på att skyddet mot diabetes är en aning högre i koffeinfritt kaffe, och du till och med kan räkna in det i den mängd du behöver dricka varje dag, eftersom det inte är vätskedrivande. Vissa anser att ”den äkta varan” smakar bättre, andra tycker inte det är någon skillnad.

 

 

Jobbiga drömmar som tynger mina dagar

Publicerad 2013-07-30 10:03:33 i Allmänt,

Godmorgon!
 
Imorse slog mina ögon upp prick klockan 07.00 utan något larm, kroppen kanske börjat känna sig lite utvilad =) Har dock drömt jäkligt jobbigt inatt igen, drömde att min sambo hade varit i Norge och hälsat på sina kompisar för några månader sen(han har jobbat där i några år innan han träffade mig) och ända sen dess så hade han betett sig jätte konstigt så jag var säker på att han träffat någon annan tjej.
 
Helt plötsligt i drömmen så kommer jag på mig själv att jag inte pratat med jocke på flera dagar och allt känns väldigt underligt, så jag ringer honom och börjar fråga ut han och då erkänner han att han träffat en ny tjej som han "dejtat" i några månader, utan att sagt nått till mig och att det var därför som han ville ta jobbet i Upplands Väsby (ni vet intervjun som han var på).
 
Orkar inte gå in mer detaljerat, det var en väldigt jobbig dröm iallafall. Det är alltid lika skönt att vakna när man har sovit oroligt och haft väldigt verkliga drömmar =/
 
Kan säga att benen känns lite bättre idag, eller så är det för att jag inte har hunnit känna efter riktigt. Jag hoppas att jag orkar rida idag, för nu behöver Sudden gå. Det är inte så varmt idag heller så nu kanske han orkar med lite mer än vad han gjort dom förra dagarna. Jag har inte velat pressa honom när det varit så varmt ute.
 
Nu ska jag koka lite kaffe så jag kommer iväg till stallet nån gång!
Kram
 
 
Fina Sudden igår <3
 
 
 

Letar sadel

Publicerad 2013-07-29 23:21:16 i Allmänt, Mitt Hästliv,

Jag söker en hoppsadel/dressyrsadel att hyra för obestämd tid!

Jag kan tänka mig att betala mellan 100-400:-/månad i hyra beroende på vad det är för märke på sadeln. Om det blir skador (ej vanligt slitage) på sadeln så får du givetvis ersättning för det. Självklart kommer jag att smörja och ta hand om sadeln noggrant under tiden jag har den och använda sadelskydd. 

Den kommer att vara inlåst i en sadelkammare med rejäl dörr och riktigt lås, och sedan inlåst i ett skåp med även där ett riktigt lås för att hålla sadeln säker och täcka försäkringen OM det skulle hända något. 

Om du har en sadel liggandes som du inte har någon användning för eller vill sälja men inte får den såld, hör av dig till mig om du kan tänka dig att hyra ut istället! 

Sadeln bör vara runt 17" och M/W i bom, inte allt för svängd. Det ska finnas plats för en ganska hög manke. Gärna brun men inget krav! 

Maila mig på [email protected] eller skicka iväg en kommentar =)

Hur redigerar jag mina bilder?

Publicerad 2013-07-29 21:21:15 i Allmänt,

Hej!
 
Nu har jag precis kollat igenom några av bilderna från dagen och tagit en dusch. Har även smörjt in hela benen med ormsalva och tagit en Ipren ifall att det är en inflammation i musklerna som gör att jag är så trött i benen hela tiden. Vi får väl se om det hjälper! 
 
Idag blev det ingen ridning, pysslade om Sudden och fixade allt i stallet åt båda hästarna idag. Tänkte rida imorgon istället, Ramses är inte helt fräsch i ett framben och ska ej ridas just nu så det är lite trist att vi inte kan rida tillsammans. Det blir nog uteritt eller lite dressyr i paddocken imorgon beroende på väder.
 
Tänkte slänga upp en före och efter bild på hur det kan se ut när jag redigerar bilder som ska upp på bloggen! 
 
Ni vet hur less man kan bli när man tar en superfin bild på t.ex. sin häst i hagen och man blir jätte nöjd, men sen så ser man det där tråkiga hagstängslet som är precis över hästens huvud och förstör hela bilden? Ingen fara! Det går att åtgärda! Här är ett bra exempel:
 
1. Jag beskär bilden och klipper bort det oväsentliga i bilden, t.ex. för mycket himmel eller mark runt omkring objektet som är i fokus.
2. Ändrar kontrasten och exponeringen. I detta fallet överexponeringen på suddens hals och himlen.
3. Plockar bort det störande i bilden, d.v.s hagstängslet.
4. Lägger på ett fotofilter för att få en mjukare och varmare ton i bilden.
 
Innan redigering:
 
Efter redigering:
 
Nu är denna bilden tyvärr tagen med en usel mobilkamera eftersom jag så typiskt glömde att ta med mig den riktiga kameran idag, men här har ni ett exempel på hur det kan se ut när jag "räddar" fina bilder från att hamna i papperskorgen..
 
Vill ni ha ett mer detaljerat inlägg på hur jag går till väga så är det bara att hojta till i kommentarsfältet!
Kram

 
 
 

Måndagsmorgon i all ära

Publicerad 2013-07-29 11:38:46 i Allmänt, Mitt Hästliv,

Godmorgon!
 
Kikade ut genom fönstret imorse när jag låg i sängen och drog mig, och jag ville verkligen ligga kvar när jag såg den grå, tråkiga himlen utanför..
 
Men jag har en hel del att göra idag så det var bara att kliva upp! Prio nr. 1 var ju att försöka komma iväg in till stan och få min lön utbetald, men jag har fortfarande inte fått något brev med själva utbetalningen!? Det kan ju hända att den kommit hem till mamma och pappa eftersom jag forfarande har adressen skriven där :/ Typiskt..
 
Får åka dit och kolla ikväll eller imorgon, jag är i stort behov av min lön just nu :/ Har en hel del räkningar att betala och många hål att fylla, har rätt mycket grejer som jag behöver köpa till hästen också. Ska försöka få tag på nått bra skimmelschampo, torrschampo eller nått att så att man kan hålla han vit! Inte så snyggt med pissfläckar över hela hästen :( Någon som har tips? =D
 

Sudden var så duktig igår, han kunde vara inne i stallet helt själv utan att bry sig om att det inte var några andra hästar inne och han jobbade på bra i paddocken utan att bli distraherad av Ramses skrik =P Vi tog ett varv på travbanan runt anläggningen och han var så duktig lilla Suddiludd.
 
Igår märktes det verkligen inte att han är en "problemhäst" som inte gillar att vara ifrån flocken. Den hästen fortsätter att imponera mig varje dag!
 
Fina Sudden som står och solar i väntan på en ridtur, och mina svarta *host* gråa stövlar.. :(
 
 

Hööks levererar!

Publicerad 2013-07-28 22:17:21 i Allmänt, Mitt Hästliv,

Den nya Hööks-katalogen trillade ner i brevlådan i fredags och till min glädje så såg jag att de blivit återförsäljare till 3 populära varumärken! GPA, Horseware och Ariat.
 
Jag har själv en GPA hjälm som jag är galet nöjd med och tycker att det är roligt att Hööks vågar satsa på lite dyrare märken. Det verkar ju gå hem, för när de blev återförsäljare till HV Polo så såg man ju varenda kotte gå runt med en piké eller hoodie från det märket.
 
De började ju sälja Bucas täcken för något år sedan och jag tycker att det är kanon att Hööks även nu kommer att börja sälja täcken från Horseware! Bättre täcken än så får man ju leta väldigt länge efter.
 
Och Ariat är ju i princip världsledande inom skor och stövlar. Och jag är ju väldigt sugen på att köpa ett par ridskor därifrån, och nu kan man ju glatt traska in på Hööks och prova ett par innan man köper! Super härligt!
 
Tummen upp för allt nytänkande den senaste tiden! Hööks kan inte riktigt gå inom kategorien "budget" längre ;) Roligt att dom vågar satsa på lite dyrare varumärken, det lockar ju fler kunder! 
 
Här har några av nyheterna som ni nu kan hitta i butiken! Många av sakerna skulle jag gärna lägga beslag på!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu får ni veta

Publicerad 2013-07-28 18:21:18 i Allmänt, Mitt Hästliv,

Hej!
 
Är ni nyfikna på vad mitt nya projekt är? ;) Jag tänkte berätta för er nu nämligen, och.... trumvirvel.... Jag har tagit på mig en ny häst som jag ska rida till! Som ni kanske redan luskat ut så är det Sudden, eller Absolutely Certain som han egentligen heter.
 
I fredags gick hela dagen åt till att flytta hästarna från betet till stallet och fixa iordning i Suddens nya hem. Han kommer att vara hos Andrea på obestämd tid,(hon som äger Ramses som jag red förut) och jag kommer att ansvara över tillridningen och skötseln av honom. Nu står han på en ridskola med paddock, 2 ridhus, en travbana och super fina ridvägar. Så träningsmöjligheter finns det verkligen! Det finns även några riktigt bra tränare på plats någon gång i månaden. 
 
Det kommer att bli så kul, tillridningen av Daisy gick ju över förväntan och nu har jag en ny häst att ta tag i! 
Så nu kan ni förvänta er mycket hästsnack på bloggen! ;D
 
Lägger upp en film på idag när vi travade lite i paddocken på halvlånga tyglar, mer muskler på den där hästen så kommer han att bli så otroligt fin. Vad tror ni? 
 
 
 
 
 

Idag mår man som man förtjänar

Publicerad 2013-07-28 13:23:47 i Allmänt,

Godmorgon/dag! ;)
 
Har precis käkat lite "brunch" och försöker just nu att få i mig en kopp kaffe. Var ut igår med tjejerna och är inte i allt för bra skick idag, lite illamående men tack och lov rätt ok annars.
 
Ska strax åka och rida lilla Suddiludd, han har vilat 2 dagar nu så det är dags att komma igång. Sitter och funderar på hur jag ska lägga upp träningsschemat med honom, han har ju väldigt dåligt med muskler och väldigt dålig kondition.
 
Ikväll ska vi hem till mamma och pappas hus och grilla! Dom är i örebro så vi har huset för oss själva =D
Och på måndag är prio nr. 1 att åka in till stan och få min lön utbetald (!!), lönerapporten hade kommit in för sent tydligen.. så jag fick inte in några pengar på kontot i torsdags!? kul va.. eeeh nej.. Tur att det ordnade sig iallafall.
 
Vi hörs lite senare!
Kram
 
 
 
 
 
 

Extra ordinär lördag..!

Publicerad 2013-07-27 10:58:31 i Allmänt,

Hej solstrålar!
 
Måste börja med att säga att ni är så fina som läser min blogg, och lämnar så fina kommentarer. En sån liten sak som en kommentar, kan göra en dag så betydligt bättre för någon. Ni är så underbara <3
 
Lite kort update från veckan, i torsdags åkte jag ner till Upplands Väsby med min sambo för han skulle på en intervju. Vi gick i lite affärer och sedan åkte vi hem, min sambo hade hyrt en bil genom jobbet för att inte slita på sin igen och till min lycka så var det en bmw, så bra bilar alltså. Jag tror att jag lyckats fått med min sambo på spåret att köpa en bmw som nästa bil, eller en audi. Vi får se! ;))
 
I Fredags lämnade jag in nycklarna på jobbet, och bestämde mig för att inte jobba de 2 sista veckorna av sommarjobbet. Jag tror att min kropp behöver vila med tanke på att jag har slitit som ett djur sista halvåret i skolan innan studenten, tog studenten och sedan började jag jobba direkt efter den. Och tanken är att jag ska börja plugga den 21 augusti, alltså bara någon vecka efter jag slutat jobba. Och då får jag knappt något ledigt alls, därför valde jag att göra såhär då min kropp/psyke inte orkar med det.
 
Så igår gick hela dagen åt till att fixa inför mitt kommande projekt! Kommer bli så sjukt kul alltså. Så skönt att det äntligen händer något! =) Jaja, ni ska få veta. Men inte riktigt än ;)
 
Idag väntar stranden med min sambo, sedan ska jag möta upp en kär vän som jag inte träffat på länge och ikväll blir det utgång med brudarna! Vi hörs senare! Kram
 
Min underbaring bakom sin fina bil <3
 
 
 
 

Lite update från i onsdags!

Publicerad 2013-07-26 09:38:28 i Allmänt,

Jag var hemma från jobbet i onsdags också, orken finns inte till att jobba helt enkelt :/ Istället så drog Andrea med mig ut på stranden, vi stannande och köpte med oss sallad och en massa annat gott och for och la oss på en avsides, men otrolig mysig strand där hennes hund kunde springa fritt och undersöka.
 
Hennes mamma kom och hämtade oss med båten så vi fick åka en sväng, jag kommer inte ens ihåg sist jag åkt båt faktiskt. Det är en sån frihetskänsla att sitta längst fram i båten och bara njuta, det är ju nästan lite svårt att känna igen sig och lokalisera vart man är från vattnet, man är inte van att se allt därifrån.
 
Sedan drog vi till hästarna och tog en mysig barbackatur. Smala och omusklade Suddiludd var inte den skönaste att rida barbacka på kanske så lite öm i rumpan var man väl efteråt, och hårig... Men kul var det! Han är så fantastiskt snäll den hästen alltså.
 
På kvällssidan så drog vi och handlade lite mat och for ut till deras stuga och grillade. Riktigt mysigt! Det var en aktiv men välbehövlig dag. 
 
Kompenserar min dåliga uppdatering med en riktigt bildbomb från dagen! Det blev en helt del bilder på Andreas otroligt fotogeniska dalmatiner Troja ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad tog glädjen vägen..?

Publicerad 2013-07-24 10:39:00 i Allmänt, Tankesmedjan,

Hej allihop!
 
Ber om ursäkt för dålig uppdatering. Jag har inte haft någon ork eller motivation till att driva denna bloggen dessa dagarna. Jag har inte haft ork till något alls faktiskt.
 
Har känt mig dålig och hängig de senaste dagarna och har haft väldigt obehagliga domningar och stickningar i både ben och händer och har känt mig väldigt orkeslös. Jag oroade mig för att det var panikångesten som verkligen börjat komma tillbaka igen och visst hade jag rätt, igår fick jag åka hem från jobbet för jag var så orolig och utslagen... psykiskt.
 
Jag ringde vårdcentralen och fick iallafall svar på att proverna som jag tog förra veckan var helt normala, och jag vet ju att det förmodligen inte är något fel på mig, utan att det är hjärnan som spökar.
 
Är så psykiskt utmattad på att ha det såhär, att inte orka jobba eller göra något vettigt här hemma. Jag ska sluta ta mina allergitabletter och vara supernoga med maten och försöka sova minst 8 timmar varje natt. Så får jag se om det blir lite bättre, jag vet ju att jag slarvat med allt runtomkring som sömn osv. och då säger ju kroppen ifrån till slut. Speciellt om man har psykiska sjukdomar.
 
Jag orkar knappt åka till hästarna längre, men jag gör det endå för det är det enda stället som ångesten försvinner helt och hållet, även om jag har mycket trygghet i folk runt omkring mig så finns det inget som gör mig så lugn i själen som att vara med hästarna.
 
I dessa stunder så saknar jag Villa, min förra häst så otroligt mycket. Hon gav mig en glädje som var svår att finna någon annanstans, och nu när hon inte finns längre så känns det så otroligt tomt.
 
 
 
 
 
 

Söndags slappande i allra högsta grad

Publicerad 2013-07-21 10:42:24 i Allmänt,

Godmorgon!!
 
Vaknade alldeles svettig imorse, drömt helt jävligt igen.. Orkar inte gå in på detaljer, men en av drömmarna var att jag åkte in på behandlingshem och försökte rymma därifrån osv.. Inte så kul alltså.
 
Det blev ingen ridning igår, det var så dåligt väder och Andrea skulle iväg och jobba så vi ska fara iväg idag istället. Igår kväll så tog jag en promenad hem till mamma & pappa och käkade middag där med min sambo, stekt lax och en massa rödvin! Super mysigt.
 
På kvällen/natten tog jag hem 18GB The Sims, det vill säga alla expansioner osv. Så jag har ju det jag gör idag med att installera, och sedan spela ;) wiiho. Det är två nya expansioner som jag inte spelat tidigare, "Supernatural" och det allra nyaste "Island Paradise". 
 
Det är ju helt sinnesjukt kul att bygga och restauranger osv, speciellt i Pets när man kan ägna timmar åt att bara göra stall osv. Känns som man blir 10 år igen =P Har ni hört att det ska komma ut ett Sims 4 föresten? ;)
 
Är ni också Sims nördar eller har ni kanske något annat spel som ni har svårt att slita er från?
 
 
 
 
 

Passa på att fynda!

Publicerad 2013-07-20 16:06:01 i Allmänt, Bloppis, Skönhet & Mode,

Halloj!
 
Tänkte bara tipsa om en begagnat-blogg som jag precis startat upp! Jag håller på att rensa ut lägenheten och garderoben på saker/kläder som inte används längre, och vissa kläder är inte ens använda över huvudtaget.
 
Allt säljs i bra skick, nytvättat och till ett väldigt förmånligt pris. Även märkeskläder! Först till kvarn är det som gäller. Skynda och Fynda! =D
 
--> HÄR <-- hittar ni bloggen!
 
Kram
 
 
 
 

Få en ny design på 5 minuter!

Publicerad 2013-07-20 14:52:19 i Allmänt,

Har skaffat en ny tillfällig design tills att jag fått tid att knåpa ihop en egen! Om ni klickar er in --> HÄR <-- så kan ni välja mellan flera 100 olika gratis bloggdesigner. Det är superenkelt! Det tar max 5 minuter att få ett helt nytt utseende på din blogg.
 
 
 
 
 
 
 

Gillar ni dessa inlägg?

Publicerad 2013-07-20 12:02:19 i Allmänt, Mitt Hästliv, Skönhet & Mode,

Jag älskar ju verkligen ridkläder, precis som många andra av er ;) Och jag kan aldrig få nog av att köpa, och drömma om nya saker.
 
Fixade ihop en Önske-outfit bild på några riktigt snygga plagg från olika märken! Ögongodis.
 
Keps från Kingsland - Ca. 400:-
Piké från Kingsland - Ca. 700:-
Hoodie från Spooks - Ca. 800:-
Ridbyxor från Animo - Ca. 2500:-
Handskar från Roeckl :- Ca. 500:-
Chaps från Dyon - Ca. 2000:-
Ridskor från Ariat - Ca: 2500:-
 
 
 

Fixar lite inför resan

Publicerad 2013-07-20 10:12:00 i Allmänt, Mitt Hästliv,

Godmorgon!
 
Jag är nästan uppe med tuppen idag, min sambo har åkt på jobbet och jag har satt igång med att tvätta en massa sommarkläder som bara legat och dammat. Allt ska rensas, kastas bort och några av plaggen kanske får hoppa ner i väskan och följa med till Grekland!

Det är alltid skönt att rensa igenom alla kläder innan man ska åka någonstans, typ utomlands så man vet vad man behöver handla innan man åker. Jag har redan kommit på en hel drös med plagg som jag behöver köpa innan resan, typ jeansskjorts, en strandklänning m.m.
 
Medans jag fixar här hemma så ligger Andrea och sover hemma hos sig, och när hon vaknar så ska vi sticka till stallet. Vi ska prova en annan sadel på Sudden idag och prova sätta på han en nosgrimma.
 
Han kanske vill ha några av dessa tränsen ;) Det i mitten är jag lite osäker på, gillar inte att det är blandat rundsytt och vanligt, och att nosgrimman är liksom bredare i mitten och smalare på sidorna :/ Skulle vilja ha ett Gold Medal Artemis, men dom säljs ju inte längre? Kanske går att få tag på begagnat?..
 
Tränsen finns att köpa på Hööks till väldigt bra priser! Alla bilder är lånade därifrån.
 
 
 
 

Första ridpasset på över en månad!

Publicerad 2013-07-20 00:04:15 i Allmänt, Mitt Hästliv,

Nu har jag precis kommit hem, tagit en dusch och satt mig i soffan! Jag har varit och ridit på en alldeles underbaring till häst som kallas Sudden, jag är verkligen helt kär. Han är så rolig att rida, lyhörd för alla hjälper och väldigt reglerbar.
 
Han är lite "ur form" nu, lite tunn och omusklad men några veckor till så är han super fin. Han har redan lagt på sig bra på bara 3 veckor så han är verkligen på god väg.
 
Han är supersnäll att hålla på med, inte ens en sur min när man lägger på sadeln. Och han står helt blickstilla tills att man säger något annat, men han är endå pigg att rida och lagomt framåt =) Han är jätte mysig och gillar att slicka på allt han ser, nästan som en hund!
 
Vi red ut idag, och sedan fick jag rida en sväng på en gräsbana och känna lite på honom. Det är verkligen en otroligt trevlig häst att arbeta med, han är väldigt svag och lite knackig i kroppen nu så man kan inte kräva mycket av honom, munnen behöver mjukas upp lite och han är ganska stel i sidorna. Men alltså vilken häst! Det finns mycket potential i honom, och med den arbetsviljan som han har så kan han bli en trevlig tävlingshäst om man skulle vilja det.
 
Jag red i en helt fruktansvärd syntet dressyrsadel som knekade hela tiden, sen har ju inte jag ridit på över en månad heller.. Men jag måste ju faktiskt berömma mig själv! Min sits är ju inte allt för dålig endå.. Lite mer rygg+magmuskler och tänka på hållningen så kan det nog bli bra. Längesen man red dressyr!
 
Lägger upp lite screenshots (blir ju så bra kvalité ;) från några filmer som Andrea skickade nyss, lite smakprov alltså ;) Vill ni att jag ska lägga upp filmerna?
 
 
 
 
 
 

Är så otroligt glad nu!!

Publicerad 2013-07-19 19:37:57 i Allmänt,

Åh, vet ni.. Jag fick tag på en specialist läkare idag som ska sy ihop mina piercingärr!! (och min uttöjning i örat) är så otroligt lycklig över det. Ska ringa igen den 12e augusti och boka en tid, äntligen!! Jag har lessnat så otroligt på piercingen jag har nu och uttöjningen i örat men har inte vågat tagit ut dom för jag har varit rädd för att få fula hål osv.. 
 
Men nu kommer allt ordna sig! Jag är så otroligt glad alltså, ni anar inte! Kosta vad det kosta vill, detta gör jag för mitt välmående och då handlar det inte om pengar längre. 
 
Alltså ååh!! Jag är verkligen på väg mot ett bättre mående, jag känner det verkligen. Mer träning, sund kost, få det utseende jag verkligen vill. Detta är resan mot ett nytt Jag, och jag kan knappt vänta!!
 
Ibland är livet underbart <3
 
 
 
 
 
 

Helg <3

Publicerad 2013-07-19 19:34:37 i Allmänt,

Hej!!
 
Nu är jag äntligen hemma. Stannade på stan efter jobbet och gjorde några ärenden, när jag kom hem så stod det nylagad mat färdig på bordet! Underbar sambo man har =D
 
Tro det eller ej, men jag ska faktiskt åka och rida nu!! Har inte sett en häst på typ 2 månader =P Verkligen ett underbart sätt att avsluta veckan på! 

Hörs mer senare!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbara fredag.. Äntligen är du här!

Publicerad 2013-07-19 06:42:21 i Allmänt,

Åh äntligen är det helg, som jag har längtat. Sista jobbdagen för veckan och 5:e jobbveckan är avklarad! Trots jag luskat ut vad det är som gör att jag blir så knepig i näsan och jag tror att det är en blandning mellan förkylning och alla starka medel som jag andas in varje dag. Tur att det bara är 3 veckor kvar!
 
Och efter dom 3 veckorna väntar Grekland på oss! Jag längtar nått så galet, ska bli så skönt att komma bort en vecka och bara slappna av och njuta av värmen. Jag har varit i Grekland en gång innan, när jag var typ 12-13 och åkte med mamma till en ö som heter Zakynthos! Underbart i Grekland, alla är så snälla och trevliga. Därimot Turkiet åker jag aldrig tillbaka till! Huwa..
 

I helgen är det nog lugnt för mig del, tänkte åka till Näset och kika på lite hopptävlingar sen blir det nog soffläge resten av tiden. Ska försöka vila upp mig ordentligt! Tänkte försöka hinna med att hälsa på mina älskade farföräldrar också, ska få låna en kamera av farfar så jag kan ta ännu bättre bilder tills jag köpt mig en egen systemkamera =D Snällt va!
 

Oj vad klockan tickar iväg, tänk om tiden kunde gå såhär fort när man jobbar också! I helgen kommer det att hända massor här på bloggen, massa spännande inlägg samt en ny design (förhoppningsvis) så vi hörs lite senare.
 
Kram!
 
Jag och Daisy (`v´) världens finaste lilla fjording :)
 
 
 

Nyttiga veckan

Publicerad 2013-07-18 09:18:01 i Allmänt,

Ska försöka ändra mina vanor för att kunna må bättre. Idag börjar jag med att byta ut yoghurt, powerade och choklad mot avokado, nypressad apelsinjuice, macka med cream cheese och nyaste numret av Hälsa & Fitness!

Nu ska det bli ändring. Idag är första dagen i mitt nya liv!



Trotsar panikångest och smärtor i kroppen...

Publicerad 2013-07-17 20:36:00 i Allmänt, Tankesmedjan,

...Och drog ut på en långpromenad!
 
Det känns ju så väl att man bara blir mer tankspridd av att sitta hemma och grubbla. Den bästa medicinen mot det tycker jag är att sysselsätta sig med något, att ta en promenad är otroligt fridfullt för själen och man blir helt utpumpad efterå så man inte orkar tänka på allt jobbigt som snurrar runt i skallen.
 
Jag tog en promenad genom en skog idag och passade på att ta lite fina bilder! Det är så otroligt vackert och mysigt att gå i skogen och bara lyssna på alla ljud, spotify stängdes av på direkten och Jay-Z ersattes med fågelkvitter och prasslande löv. Balsam för själen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla dagar.. Är inte bra dagar

Publicerad 2013-07-17 12:11:32 i Allmänt,

Hej på er =)
 
Sitter och häller i min en c-vitamin brus just nu och försöker piggna till. Är helt slut i kroppen, fattar inte vad som är fel alltså.. Var ju hos läkaren igår och han sa att knölen i magen var inget som jag behövde oroa mig för, men därimot så tog dom prover för att kolla så att jag inte har någon "muskelåkomma" som gör att jag är så trött och seg i kroppen hela tiden..
 
Jag kan typ vakna på morgonen och det känns som att jag sprungit ett maraton lopp på natten ungefär, inte så jäkla kul.. Läkaren trodde även att det kunde komma från min smärta i ryggen, så jag måste fortsätta gå till sjukgymnasten.. Ska bli spännande att se vad provsvaren säger.
 
Började äta allergitabletter för någon dag sen också för jag har känt av pollen (vilket jag aldrig gjort förut) och dom tabletterna blir man ju helt sinnesjukt trött av. Det hjälper ju inte precis =( Alltså ingen toppendag för mig idag, men det är bara att kämpa på.
 
Dessa mörka dagarna drar verkligen ner mig till botten, och ibland är det svårt att försöka stå stark på darrande ben. Men jag försöker i dessa stunder att påminna mig själv om vilken fin familj/släkt och sambo jag har runtomkring mig som stöttar mig igenom allt. Jag vet att jag har en underbar framtid som väntar på mig, men det är inte alltid lätt att fortsätta kämpa för att ta sig dit.. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Läkarbesök idag :(

Publicerad 2013-07-16 06:53:31 i Allmänt,

Godmorgon allihopa!
 
Jag fick lite sovmorgon idag, ska ju till läkaren kl 8 så jag kunde kliva upp halv 7 istället för halv 5! Så skönt alltså. Man känner sig lite mer som en människa när man stiger upp en mer normal tid.
 
Är så orolig och rädd för vad läkaren ska säga, men samtidigt så har jag en rätt ok magkänsla. Det jag är rädd för att hon ska säga är att jag måste åka in på sjukhuset och göra en röntgen eller så, men för mitt hypokondriska jag så hade det nog varit bra att göra en röntgen och allt annat som går att göra även om läkaren säger att det inte är någon att oroa sig för =P
 
Nu ska jag försöka få i mig lite frukost och göra det bästa av dagen, solen lyser iallafall!
 
 
 
 
 
 

Presenter, presenter, presenter

Publicerad 2013-07-15 22:50:25 i Allmänt,

Tänkte visa några av allla fina presenter som jag fick. Utöver detta fick jag lite mer saker också + en hel del pengar ;)
 
En super snygg resväska i rosa/lila glittrigt material. Den väger nästan ingenting
heller, perfekt nu när jag ska ut och resa =D
 
 
 
En liten gullig lykta som jag tänkte ha i badrumsfönstret :)
 
Hårolja från Goldwell, finns att köpa på Trudes hårsalong. Sen jag började använda
hårolja så går det inte att sluta, man får typ nytt hår!
 
En av 3 fina blommor som jag fick, dessa ska bo i mitt vardagsrumsfönster
 
Två super fina Buddha kuddar som jag ska ha på min bänk på balkongen =)
 
En jättefin fågelburslykta som jag önskat mig! Den ska också bo på balkongen
 
 
Rosor!
 
En till fin lykta som ska stå på mitt bord ute på balkongen
 
Typ världens snyggaste vinkaraff från Sagaform! Älskar den
 

Glansigt värre!

Publicerad 2013-07-15 22:19:00 i Allmänt, Skönhet & Mode,

Hade lite tid över idag och passade på att fixa en ny nageldesign! Även denna gången använde jag mig av Water Marble men skippade det vita lacker under som förberedelse.
 
Jag avslutade med ett glittrigt lack över själva designen. Nästa gång tänkte jag visa er en metod som gör att man kan få flera olika färger/nyanser på samma nagel utan skarpa kanter. Håll utkik!
 
Färgerna jag använde mig av var Svart, Silverglittrig och Skimrande Turkosblå.
 
 
 

Grekland i Augusti!

Publicerad 2013-07-15 21:40:45 i Allmänt,

Yey! Äntligen har vi bokat utlandsresa igen, förra året var vi i Turkiet och dit kan jag säga att jag aldrig åker tillbaka igen. Har varit där en gång innan, så 2 gånger räcker gott och väl för mig ;P 
 
Har varit i Grekland en gång tidigare och det är verkligen super fint där, god mat och jätte trevliga människor! Hotellet är super flott, 300m till stranden och 600m till centrum. Gym på hotellet (!!) + inomhuspool och Jacuzzi ;)
Vi kommer trivas som fisken i vattnet!
 
 
 
 

Dags för jobb igen!

Publicerad 2013-07-15 05:02:29 i Allmänt,

Godmorgon! :D
 
Alltså fy vad det tar på krafterna att stiga upp den här tiden, men är nu inne på jobbvecka 5 av 8 (!!), insåg just nu när jag räknade veckorna att jag jobbar en vecka mer än jag trodde, bra koll man har ;)
 
Igår hade jag verkligen en super mysig dag, familjen kom och fikade kl .1 och klockan 6 så hade dom bokat bord på Galtströms restaurang, så vi tog Mustangen (cab) ut dit i solen och bara myste, skönt att få lite kvalitetstid med familjen. Speciellt eftersom min bror åker tillbaka till stockholm idag :(
 
Det känns det helt sjukt att vara 21 år alltså, jag känner mig som 18 fortfarande.. Men det viktigaste är väl hur man känner sig eller hur? =D
 
Ikväll kommer det upp bl.a. ett present-inlägg, bilder från igår samt förrgår. Plus lite annat smått och gott :)
Ha en fin dag! 
 
 
 
 

Födelsedagsbarnet tar bloggledigt

Publicerad 2013-07-14 21:00:00 i Allmänt,

Hej!
 
Jag fyller år idag och har därför tagit en bloggfri dag! Har myst med släkten idag och varit ute på Galtström och käkat, bilder kommer därifrån imorgon!
 
Ni får alltså mer update imorgon! Slänger upp en bild på mig från idag så länge.
Puss & Kram
 
 

Rasen "idiot" borde definitivt bli utrotningshotad...

Publicerad 2013-07-13 11:05:00 i Allmänt, Tankesmedjan,

Blir så less på folk alltså, jag har dock blivit ganska duktig på att hålla humöret i schack trots att folk beter sig illa eller försöker provocera.
 
Igår var det en tjej på facebook som hade lagt upp en Jofama jacka i en "köp och sälj" grupp. Hon skrev att hon skulle sälja den för 2600:- men hon köpte den för 2800:-  och jackan var ganska mycket använd.

Då var den en tjej som kommenterade att hon ville köpa jackan för 2000:- då hon hittat den NY för 2495:- på nätet. Men då fick hon en snäsig kommentera tillbaka som i princip idiot förklarade tjejen som kommit med budet; "Eh 2000 säljer jag den aldrig för, NEJ tack minst 2400 ska jag ha för den". Och då blev jag irriterad.
 
Alltså att få 2000:- för en begagnad jacka som man betalat 2800:- för, som dessutom finns att köpa nu för 2495:-, är en jäkligt bra affär för säljaren. Jag hade sålt den direkt för det priset och t.o.m kanske bjudit på frakten!
 
Så jag kommentera och frågade; "hur tror du att du ska kunna få jackan sålt för 2400:- om den kostar 2495:- på nätet ny?"
 
Tjejen; "Men är det din jacka eller? lägg dig inte i. Om du inte ska buda så behöver du inte skriva på annonsen.
 
Jag; "Lycka till att få jackan såld med den attityden! (Y)"
 
Då skrev hon att jag var en "räbba" och att jag inte skulle mig lägga i osv, och att jag verkligen inte skulle få köpa jackan av henne (alltså va? jag skulle inte ens tänka tanken, ATT tänka tanken att köpa den för nått drömpris av henne) och hon var riktigt otrevlig, helt öppet i kommentarsfältet där hon skulle sälja sin jacka.
 
Hon tyckte att jag skulle dra och göra nytta någonstans istället och då skrev jag; "Jag tycker att jag gjort nytta redan :) Jag hoppas att ingen blir lurad och köpter en begagnad jacka för i princip nypris.
 
För jag tänker på yngre tjejer som kanske sparat ihop till en sån jacka eftersom dom är väldigt populära nu. Också skulle hon köpa den för 2400:- sen kanske hon, eller någon annan ser att den kostar 2500:- ny. Hon skulle bli jätte sårad och känna sig lurad.
 
Det slutade iallafall med att efter jag postat min sista kommentar, så går hon in på min profilbild (!!) och kommentar; "men gud vilken retuscherad människa"
 
Varpå jag kommenterar; "Men herregud, blev du så provocerad att du måste gå in och kommentera min bild? Hört talas om att växa upp? Luktar lite avundsjuka här"
 
Sen blockerar hon mig så att jag inte kan se något av konversationen eller liknande. Alltså vilken j*vla människa, hur kan man bete sig sådär? Men jag blir inte förvånad, idioter råkar man ut för ofta. Jag tycker att det är riktigt fult att försöka sälja något till ett alldeles för högt pris, speciellt något som är väl använt. Och har man den attityaden som hon hade, så hoppas jag att man inte får sälja nånting över huvudtaget.
 
Nyvaken och gårdagens smink, härligt!
 
 
 
 

Helg igen

Publicerad 2013-07-13 10:19:23 i Allmänt,

Heej :)
 
Skönt med sovmorgon idag! Har dock sovit så tungt inatt så jag är alldeles tung i huvudet och illamående nu. Brukar gå över när jag får i mig nått att äta.
 
Drömde så sjukt inatt alltså, är helt förstörd idag. Jag brukar drömma väldigt verkliga och konstiga drömmar, och tyvärr så kommer jag ihåg varenda liten detalj av drömmarna när jag vaknar. Det har varit så hela livet, jäkligt jobbigt faktiskt.
 
Idag tänkte jag försöka dra mig mot stranden ett tag, men ska försöka hinna få undan lite hemma också. Sånt som inte hinns med på veckodagarna. Sen ikväll blir det party med min bror som åker tillbaka till Sthlm på måndag, han har varit här i 2 veckor och hälsat på :)
 
Åh nej, nu börjar grannen skrika igen. Alltså han är så sjukt högljudd, också står han och skriker "fuck off" och massa andra saker till någon tjej som förmodligen bor med honom... idiot!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya naglar

Publicerad 2013-07-12 09:29:23 i Allmänt, Carros Pysselhörna, Skönhet & Mode,

Gjorde nya naglar igår! Bestämde mig för att inte göra lika mycket mönster denna gången, men metoden jag har använt mig av är Water Marble som de tidigare gångerna. Jag gjorde bara mönster på tumnaglarna även den här gången. Tyckte det blev rätt snyggt! 
 
Jag använde mig av Rosa, Svart, och Silver/kromat nagellack.
 
Vad tycker ni? =)
 
 
 

 
 
 

Nu är det fredag!!!

Publicerad 2013-07-12 05:08:20 i Allmänt,

Godmorgon!
 
Jag tror att jag är pollenallergiker eller nått, har nässelutslag som bara tusan både i ansiktet och på händerna. Har haft det lite sen förut men nu är det mycket mer än vad det brukar vara, kliar och är "täppt" i näsan konstant och det det kliar i ögonen. Sämst :(
 
Ska försöka ta mig in på ett apotek idag och köpa receptfria allergitabletter, det kanske är någon av er som har samma problem och kan tipsa om något bra läkemedel mot typ pollen och överkänslig hud? =)
 
Ska passa på att hälsa på farmor och farfar efter jobbet idag, var ett tag sen jag var där nu. Min farmor och farfar är världens snällaste människor, farmor fyller år 75 (!!) år i augusti och jag har beställt världens finaste present till henne. Hon kommer bli så lycklig =)
 
Brukar ni hälsa på era far/morföräldrar? Hörde att dom nu har infört en lag i Kina som tvingar alla att hälsa på sina "äldre"/mamma och pappa visst många gånger per år. En kvinna hade blivit anmäld av sin mamma för att hon hälsade på för sällan, och hon blev straffad med skadestånd och fick lov att komma och hälsa på sin kära mamma minst en gång i månaden och minst 2 helgdagar på år. Sjukt? Ja det kan man ju tycka kanske...
 
Jag och min fina mamma på midsommar! (`V´)
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett hett debatterad ämne

Publicerad 2013-07-11 21:37:00 i Allmänt, Tankesmedjan,

Alltså... Jag blev lite smått irriterad och förvånad när jag var på handledarkursen. Om ni inte vet vad det är så är det en kurs man måste gå för att få övningsköra eller få vara handledare åt någon som vill övningsköra med en. Iallafall, jag blev väldigt irriterad när körskoleläraren klickar sig igenom alla bilder och förklarar vägmärken osv, också dyker det upp en bild, med fyra bilder på : En järnvägsövergång med bommarna nerfällda, en traktor, en jag inte minns och en bild på 2 hästar som rids efter vägen. Och körskoleläraren säger:
 
- Äh, här fanns det inget speciellt eller viktigt att prata om. Vi går vidare.
 
Jag blev alldeles ställd, alltså vadå inget att prata om? Det är ju otroligt viktigt att informera alla som ska ta körkort om hur man beter sig efter vägen när man möter hästar, hundar, barn eller annat som kan göra att det uppstår en farlig situation.
 
När det diskuteras så mycket om bilförare (eller andra fordon) som ofta kör som dårar förbi hästar som kommer efter vägen, och värst av allt t.o.m kan tuta eller gasa lite extra när dom kör förbi. Alltså det är sån extrem bristande respekt hos många bilförare när det gäller just hästar som rids på vägen, så VARFÖR kan man inte ta minst 10 minuter av en 3 timmar lång föreläsning och berätta vad förarna har för skyldigheter vid möte av häst.
 
Blir så irriterad alltså. Men eftersom att folk inte verkar bry sig om vad som händer med hästen eller ryttaren, så kanske det är desto mer intressant att veta om att det är DOM SOM KÖR som får stå för alla skador på hästen eller på bilen helt själv.
 
Men, jag ifrågasatte honom efteråt och han var väl medveten om att många kör som idioter förbi hästar och därför blev jag ännu mer förvånad att han inte tog upp det som en minst sagt viktigt del av utbildningen. Jag är väl medveten om att alla inte vet hur hästar fungerar, därför är det ju extra viktigt att folk får förståelse och genom det minskar risken för olyckor.
 
Vad tycker ni angående detta?
 
 

torsdags mys!

Publicerad 2013-07-11 20:30:09 i Allmänt,

Största godispåsen i världen typ, ikväll ska jag tröstäta för att jag fick vänta på bussen i 35 min :( buuhu.



körkortet är på gång

Publicerad 2013-07-11 17:07:37 i Allmänt,

Sitter just nu på handledarkursen på Traffiq, och här kommer jag sitta de närmsta 3-4 timmarna.. Hann köpa med mig en sweet chili wrap från donken och en ramlösa, tur att det finns en hel del kaffe här. Hinner nog testa de flesta smakerna i den där kaffemaskinen ;)

Hörs senare!
Puss



Vilka är snyggast?

Publicerad 2013-07-11 08:00:00 i Allmänt, Mitt Hästliv, Skönhet & Mode,

Vilka hade ni valt av dessa två? Är tänkt att jag ska ha dom som vardagsridbyxor.
#tjejsomintekanbestämmasig
 
Animo Nisha: Sitter sinnesjukt snyggt på och man får dösnygg stjärt i dom ;) Antingen denna färgen i duvblått, eller "Latte" som går lite åt mörkbeige. Cirka 2000:-
 
Animo No Limit Star: Jäkligt bra passform på dessa också, frågan är om det är för mycket detaljer för att ha till vardags, antingen i denna färgen "Navy" som är lite ljusare Marinblå, eller svarta.
 
 
 
 

Att man aldrig kan få sova

Publicerad 2013-07-11 04:53:41 i Allmänt,

Godmorgon!
 
Idag är jag sinnesjukt trött, satt och kollade utlandsresor alldeles för sent igår och är som en zombie idag! Tror tyvärr inte ens kaffe kommer hjälpa mot min trötthet idag :(
 
Ikväll är det som sagt handledarkurs 16-21 och sedan direkt hem och försöka få lite extra sömn inatt, sen är det bara fredagen kvar att jobba. Jag ska verkligen försöka vila upp mig den här helgen, tack och lov har jag bara 3 veckor kvar på jobbet! 
 
Har ni något extrajobb över sommaren? eller ligger ni bara hemma och solar och käkar glass? ;))
 
Fina fina Villa, idag saknar jag dig lite extra <3
 
 
 
 
 
 
 

Myser framför datorn

Publicerad 2013-07-10 22:29:03 i Allmänt,

Sitter just nu vid datorn och ska snart göra en fruktsmoothie! Köpte frysta bär på ica och ska prova göra smoothie i en Magic Bullet som jag fått låna av mamma. Ska bli spännande att se resultatet!
 
Sitter och försöker ladda inför imorgon, är inte peppad kan jag säga :( men sen är det fredag!
 
Såhär blev smoothien iallafall! jordgubbar och mango, mums :)
Glasen fick jag i studentpresent av Maria <3 älskar dom
 
 
 
 
 
 
 

Aldrig vila

Publicerad 2013-07-10 16:36:06 i Allmänt,

Hej!!
 
Har inte riktigt hunnit med att blogga varken imorse eller idag. Jobbade över till 5 idag och slutar alltså om ungefär 30 minuter, ska ner på stan efter jobbet och möta upp jocke. Vi ska gå och göra lite ärenden ;)
 
Ikväll blir det fruktansvärt lugnt för min del, måste vila upp mig inför morgondagen då det väntar jobb från 7-4 och efter det handledarkurs 17-21.30 :// Hel dag alltså, kommer vara helt färdig på fredag. Sen ska jag lyckas anordna ett födelsedagskalas på söndag också! O herregud.
 
Har en massa spännande och intressant inlägg som jag ska försöka posta ikväll, och sedan blir det nog ett antal tidsinställda till imorgon!
 
 
 
 

Dagen tar aldrig slut

Publicerad 2013-07-09 12:44:25 i Allmänt,

Äntligen lunch! idag är verkligen en typisk dag där det känns som att klockan aldrig blir 4.. suck!

Hade ingen matlåda med mig idag så jag köpte nån fryspasta på ica som smakade skit rent ut sagt, alldeles mjölig och slemmig! usch

Räknar verkligen minuterna tills jag slutar, vill hem och sova!

Man vill ju ha så mycket

Publicerad 2013-07-09 08:00:00 i Allmänt, Mitt Hästliv, Shopping, Skönhet & Mode,

Har knåpat ihop en till önskeoutfit! En riduotfit denna gång =D Kuligt va! 
Ridbyxorna är på ingång sen innan, men har inte riktigt valt modell än ;) Finns ju så många snygga att välja mellan från Animos Kollektion!
 
Jag har redan en GPA hjälm, men det ska vara min sommarhjälm. Vill ha en Charles Owen JW som typ vinterhjälm, har hört om att dom är väääldigt varma på sommaren.
 
 
 
 

Kaffe i mängder

Publicerad 2013-07-09 04:58:26 i Allmänt,

Godmorgon!! =D
 
Idag är det tisdag, och snart är dag 2 av denna vecka avklarad. Verkar bli soligt och fint idag också! Är rätt trött idag faktiskt, somnade lite för sent igår. Men hör och häpna, jag vaknade före larmet idag ;)
 
Idag blir det bara jobb, sen hem och slappa! Ska sätta mig och kika på lite hästar och utlandsresor! woho :D 
Jag har tidsinställd ett inlägg som publiceras kl 08.00, don´t miss that!
 

Nu ska jag hinka i mig kaffe så jag vaknar till!
Kram (`v´)
 
 

 
 
 
 

Mobil inlägg

Publicerad 2013-07-08 21:13:00 i Allmänt,

När inläggen ser helt mobbade ut och texten är i mitten och allt är skitfult så är det för att
jag bloggar från mobilen! Blogg.se's app suger verkligen, man kan inte se statistik eller nått. Tummen ner!
 

Snart får vi besök!

Publicerad 2013-07-08 21:10:32 i Allmänt,

Hej!! 
 
Nu är jag äntligen hemma efter jobbet, och har även hunnit med en del andra grejer ;)
Jag kommer inte riktigt avslöja min stooora hemlighet än, för allt är inte klart än.
 
Har precis städat undan och gjort fint i lägenheten, vi ska få besök av en gammal kompis till Jocke som är på väg hem från Norge och ska hälsa på här hemma i Sundsvall. Spännande! Jag har inte träffat honom förut faktiskt.
 
Imorgon är det jobb igen, ska försöka ringa en massa samtal och få lite andra saker gjorda imorgon också. Denna veckan är ganska lugn och stilla faktiskt, skönt! På torsdag ska jag på handledarkurs, och på söndag är det kalas här hemma. 21 år gammal, jäklar.. tiden går alldeles för fort!
 
 
 
 
 
 
 

Halva dagen avklarad

Publicerad 2013-07-08 12:33:59 i Allmänt,

Äntligen lunch och bara 3 timmar kvar att jobba =D idag blev det gammal hederlig husmanskost till lunch, mamsen lagade igår och det blev en låda över till mig. Perfekt!

Längtar tills ikväll så jag håller på å dööör!! ska bli så spännande =)

Har ni läst sista delen av "historien om sanviella"?



Nagel Fix

Publicerad 2013-07-08 08:00:00 i Allmänt, Carros Pysselhörna, Skönhet & Mode,

Tyckte det var dags att fixa en ny design till naglarna! Water Marble metoden, men jag körde bara på tumnaglarna den här gången då jag hade lite dåligt med tid ;D Blev mörkgrönt och glitter på de andra naglarna.
 
Jag använde mig av Vitt, Svart, Mörklila/röd och Mörkgrönt.
Snyggt!? Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
 
Föreberedelse;
 
Höger Tumme;
 

Vänster Tumme;
 
 
 
 

Måndag igen

Publicerad 2013-07-08 05:01:00 i Allmänt,

Godmorgon alla glada!!
 
Måndagmorgon och klockan är nu 04.56, och jag har redan ätit min frukost och packa ner fika och mat inför dagens jobbdag! Härligt att vara uppe med tuppen, eller snarare innan tuppen ;D Jag har redan hunnit tidsinställt ett inlägg till er som kommer upp kl 08.00! Bra va :D
 
Idag väntar jobb 7-4, och jag startar det första veckan av det sista 4 som jag har kvar. Skönt! Dessa veckor verkar rulla på snabbt. 
 
Efter jobbet ska jag och min sambo ut på hemligheter! Kan knappt hålla mig från att berätta för er!! Men ni får hålla er tills ikväll ʘ‿ʘ
 

Åh föresten, igår vid 12-tiden på dagen så var det en liten fågel som kraschade jag in i mitt fönster, small som bara tusan. Sen så bara satt han och typ hyperventilerade svin länge, gick ut och kollade till honom då och då ända fram in på kvällskvisten och han bara satt där, såg helt stel ut. Men vid 11 tiden så hade han hoppat upp på min färghink och såg ganska pigg ut, sen skulle jocke ge han vatten (gulligt!!!!) och då hoppade han upp på balkongräcket och flög iväg!! Jag blev så lycklig 
 
 
 
 

Historien om Sanviella Del 3.

Publicerad 2013-07-07 12:57:00 i Allmänt, Mitt Hästliv,

Äntligen fick jag tid till att sätta mig ner och skriva den sista delen av "historien om Sanviella". Jag ska försöka få med allt i ett inlägg, så det kan bli lång läsning. Del 1 och 2 kan ni hitta under kategorin "Mitt Hästliv".
 
Problemen börjar komma:
Vi hade våran första tävling i sikte, den som vi tränat och kämpat så hårt för att komma till. Men 2 veckor innan start så kom den första hältan. Veterinär konstaterade hälta båda bak och Villa sattes in på en Metacam kur och vila. 2 veckor efter var det återbesök på kliniken, fortfarande halt. Reagerade både högt och lågt på böjprov båda bak och blev sprutad.
 
Boxvila, sjukhage och ingen ridning på 3 veckor. Dessa 3 veckorna var fruktansvärt långa, jag var ute och gick med Villa för att hon blev så deprimerad av att stå i liten hage, bara vandrare runt, runt, runt.
 
3 veckor senare, återbesök. Ingen hälta och jag var överlycklig, men det väntade en lång igångsättningsperiod. Flera veckor bara skrittarbete och sedan börja trava lite på rakt spår, böjt spår, galopp på rakt spår, galopp på böjt spår, började hoppa igen och sedan var träningarna igång. Jag var nogrannare än aldrig förr med att stretcha, linda ben, känna igenom kroppen hennes efter minsta lilla väme eller svullnad, värmde upp ordentligt varje ridpass och skrittade av länge.
 
Jag trodde allt var bra, men efter cirka 4 månader helt igångsatt så kom hältan igen. Veterinär konstaterade hälta höger bak, haltfri vänsterbak men fortfarande nästan 3 gradigt halt på högerbak. Det kom som över en natt... Metacam kur och sprutad igen, både knä och kota. 3 veckors vila med bara promenader, boxvila, sjukhage och sedan återbesök igen. Ingen förbättring, jag var helt förstörd.. In på röntgen på ATG där det visade sig en lite pålagring högerbak som enligt veterinär inte behövde vara orsaken till hältan.
 
Behandlad igen och samma sak en gång till, boxvila, sjukhage och 3 veckor promenad. Men denna gång behövde jag inte åka in på återbesök efter 3 veckor utan fick själv börja sätta igång henne när hon kändes fräsch, jag skrittade i nästan 7 veckor innan jag ens vågade fundera på att börja trava. Detta var på sommaren och Villa gick på bete, jag hade inte hjärta att ställa henne i en sjukhage när alla andra hästar gick och mumsade gräs och njöt av sommaren. Hon busade rätt mycket i hagen, men jag kunde inte ta ifrån henne detta efter en så lång tid med klinikbesök och vila.
 
När jag hade travat henne i 2 veckor så åkte vi in till veterinär på eget bevåg för att se om hon var fräsh, och det var hon! Efter att ha tagit första galoppen med henne så bestämde jag mig för att försöka sälja henne som promenad häst, Villa hade gett mig 3-4 underbara år och nu var det dags för någon annan att få lära sig av henne. Hon kunde inte ta mig dit jag ville, och jag tänkte leta efter en yngre häst. Jag la ut Villa på annons, och en trevlig kvinna ringde. Jag var ärlig och sa som det var (såklart) att Villa hade haft problem med sina bakben men att hon nu var friskförklarad, men hon skulle aldrig hålla som någon träningshäst, utan en skogsmulle och sällskapshäst. 

Denna kvinnan var beredd att åka 40 mil för att titta på henne och vi bestämde att hon skulle komma på en lördag och träffa Villa, på fredagen så bestämde jag mig för att besiktiga Villa då jag ville vara säker på att hon var helt bra, jag hade en dålig magkänsla, även om hon inte visade någon hälta. Men jag kände det på mig.
 
Veterinär kom ut på fredagen och besiktningen skulle ske i ridhuset på gården, innan jag började longera så frågade veterinären mig; Om Villa inte är fräsch i sina ben nu. Vad vill du göra då? Jag kunde knappt tro att dessa orden kom från min mun, men jag sa att om Villa inte går igenom besiktningen och visar minsta tecken på hälta. Så vill jag att hon får somna in. Det känns inte rättvist mot henne längre. Jag vet att det kommer en dag då man måste göra det som är bäst för hästen, det är ansvaret man har som djurägare. Man ska aldrig låta djuret lida för sin egen egoism, att man inte vill vara utan dom.
 
Jag släppte ut Villa på longeringsvolten med ett bultande hjärta, jag såg redan första stegen att hon var halt,
fram!? och bak, hon såg så stel och.. gammal ut.. Mitt hjärta slog volter, jag slutade att longera och det gjordes böjprov. Halt på vänster fram och högerbak. Villa hade ALDRIG varit halt fram och jag hade varit så noga med att longera henne minst en gång i veckan för att kunna upptäcka några rörelsestörningar.
 
Det var precis som att villa sa; Nu orkar jag inte mer, jag har så ont. Veterinären kryssade i rutan "Oridbar" på journalen, och papperet skulle skickas in till försäkringsbolaget. Veterinären åkte, och pappa åkte för att jag insisterade på att jag klarade mig själv, när alla åkt och jag var ensam med Villa, så kom tårarna. Jag grät, och grät och grät och det fanns inget som kunde stoppa känslorna av tomhet och sorg. Jag såg på Villa, och hon stod där lika glad som alltid med spetsade öron och traskade med glada steg tillbaka mot stallet.
 
4 veckor senare var ett datum satt, ett datum för villa att få lämna livet på jorden och slippa ha ont. Jag pysslade extra mycket med Villa dessa veckorna och tog en promenad med henne varje dag, jag tog även en sista galopp med henne på ängen bortanför stallet. Jag ville få flyga fram i frihet med henne en sista gång, både jag och Villa njöt som aldrig förr.
 
Den stora dagen för oss att säga hejdå var i början på Juni 2012. Tidigt på morgonen så släppte jag ut Villa i hagen med sin kompis, en stor beteshage där hon fick busa med Ramses och vara unghäst igen, hon visade inga som helst tecken på hälta, vilket gjorde mig både glad och ledsen samtidigt. Alla hennes saker var packade och boxen ursopad.
 
Jag spenderade den sista tiden med henne i hagen, och när jag skulle säga hejdå så ville hon inte komma. Hon hade fullt upp att busa med sin unghästkompis och galoppera runt mig och se lycklig ut. Jag försökte få stopp på henne flera gånger och var nära på att ge upp, jag tänkte för mig själv; snälla älskade häst, snälla stanna nu så vi får säga hejdå på riktigt. Och hon stannade, och lät mig komma fram till henne. För första gången på 4 år, så la hon sin mjuka mule på min axel och bara stod där, Villa var en dam med väldigt stort självförtroende och var definitivt ingen häst som ville stå och mysa, men idag var hon det. Tårarna rann nerför mina kinder, och hela världen stannade. Det fanns bara hon, och jag. Vi stod så länge, bara jag och Villa och rädslan jag kände för att vända ryggen mot henne och gå, och veta att det var sista gången jag såg henne.
 
Jag klarade inte av att vara med när hon fick somna in, hon hade trygga personer som var med med henne ända till slutet. Jag ville minnas henne levande, frisk och glad. Det skulle som sagt, vara mina sista minnen av Villa. Och dom ville jag bevara hela och rena. Jag lämnade stallet, och efter 1 timme så fick jag ett sms: Nu har Villa somnat in, allt gick stilla och lugnt och Villa var inte rädd eller orolig <3 Nu sover hon i frid.
 
Enda sen den dagen, så har det funnits en kall och mörk tomhet inom mig som vägrar ge sig av. Även efter 1 år, så känns det overkligt att jag aldrig kommer att få se dig igen. Men du lever alltid kvar i våra hjärtan, alla vi som kände dig och visste vilken fantastisk häst hon var.
 
Sov gott, min fina Sanviella <3 Vackraste änglahästen <3
Den första bilden är från den sista dagen, när hon fick busa med Ramses 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Publicerad 2013-07-07 10:45:46 i Allmänt, Skönhet & Mode,

Godmorgon!! ^̮^
 
Jäklar vad härligt väder det är ute idag! Inte riktigt klarblå himmel, men vaarmt är det! Kanske blir en
sväng till stranden idag endå ◕‿↼
 
Igår kom vi in på Gatufesten vid 11 ungefär, kollade en stund när Maskinen spelade sen satt vi ett bra tag i öltältet intill scenen, glömde bort tiden och missade Teddybears ⊙﹏⊙ men vi hade superkul endå!
 
Min kille jobbar idag, så jag är ensam hela dagen tråkigt nog. Ska försöka städa undan lite här hemma, måla klart en spegel jag började med igår, sen ska jag faktiskt tidsinställa en massa inlägg åt er imorgon.
 
Jag kommer att jobba hela dagen, sen på e.m ska vi iväg och.... *hemligt*!!! Har längtat i 2 veckor!!!
Spännande va!! =D
 
Hörs senare!
Kram 
 
Såhär såg jag ut igår!
 
 


 

Min fina balkong

Publicerad 2013-07-06 12:25:00 i Allmänt, Carros Pysselhörna,

Igår städade jag undan allt skrot på balkongen och dammsugade rent och dammtorkade överallt, putsade
t.o.m fönstret på dörren 。◕‿◕。!
 
Jag blev väldigt nöjd med resultatet, från att vara en soptipp till att bli en fullt användbar balkong och myshörna! 
Nu kan man ju faktiska sätta sig där ute med ett glas rosé och mumsa jordgubbar ლ(´ڡ`ლ)
 
Vad tycker ni, blev det fint? 
Kramar♡ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kärlek av högsta grad Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Publicerad 2013-07-06 11:01:32 i Allmänt,

Måste visa vad jag fick av mina förra soctjejer när jag tog studenten 
 
Jag hade kontakt med 2st tjejer från soc i flera år när jag strulade på som mest, jag avskydde dom
från en början och tyckte att dom bara la sig i mitt liv och förstörde. Men allt eftersom så byggde
vi upp ett band som än idag är lika starkt, dom 2 räddade mitt liv (tillsammans med min familj).
 
Även när utredningen avslutades på soc så fortsatte vi att hålla kontakten, för att vi ville träffa varandra.
De 2 har kommit på mina 18-20årsdagar samt min student. Det hade känst konstigt att fira utan dom.
 
På studenten så fick jag en tavla, ett halsband och ett kort - vars text, fick alla som känt till min bakgrund
att fälla en tår, både av glädje, men även av sorg för hur jobbigt allt har varit för mig och alla mina anhöriga.
Kortet kommer jag inte att lägga upp, då det blir alldeles för personligt.
 
Tavlan jag fick beskriver mig, med alla deras ord:
Glad, Generös, Unik, Kämpe, Vacker, Påhittig, Sprallig, Underbar, Varm,
Glittrande, Magnifik, Hästtokig, Viljestark, Strålande, Fundersam, Omtänksam,
Energifylld, Humoristisk, Söt, Klok, Charmig, Syster, Snäll, Dotter 
 
 
Halsbandet kommer från Kreativ Insikt:
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Lördagmorgon

Publicerad 2013-07-06 10:46:00 i Allmänt,

Godmorgon!!  ♥‿♥
 
Jag laddade upp det sista inlägget från mobilen igår och det verkade ju funka helt ok! ^̮^ 
Såg att texten hamnade i mitten men det får duga, det dåliga är att typ den enda man kan 
göra med appen är att lägga upp nya inlägg, man kan inte se statisik eller så alls (ಠ_ಠ)
 
Vi åkte iallafall hem från Gatufesten rätt tidigt igår, vi kollade på Icona Pop  sen drog vi hem. 
Det började ösregna när vi skulle gå till bilen, alltså det verkligen öööste ner, vi blev helt
dyngsura.. Inte okej, jag har svinont i halsen idag och känner mig jätte hängig (ಥ_ಥ) sämst..
 
Alltså, det var nån idiot till kille som stannade mig och Anna i öltältet igår och ba; heeej, kan jag få en kram eller och var fett på oss, ingen av oss hade ens sett honom förut? Vi total dissade honom och hans kompis försökte få honom att gå, så när vi vände ryggen och började gå och så skrek han " jävla f*ttor" efter oss, idioter det finns alltså ╭∩╮(-_-)╭∩╮...!!
 
 Idag blir det lugnt, ska ladda upp inför sista dagen på GF. Ikväll spelar t.ex Maskinen, Nause och
Teddybears Stockholm 
 
Vi hörs senare! 
Kram 
 
Jag i bruna linser, finare med brun eller min naturliga blåfärg? 。◕‿◕。
 

 
 
 
 

Festar i regnet

Publicerad 2013-07-05 22:01:28 i Allmänt,

Ska precis gå in på Gatufesten nu, har varit onyttig och käkat på Max! gott =D Tyvärr så regnar det, tråkigt :(

Har varit ute på Skatan och träffat släkten, några av dom var det över 5 år sedan jag träffade sist så det var kul att återförenas!! :)

Vi hörs mer imorgon!
Kram



Water Marble

Publicerad 2013-07-05 15:29:00 i Allmänt, Carros Pysselhörna, Skönhet & Mode,

Den här en en av mina favorit metoder till att få riktigt läckra och speciella naglar som du definitvt får komplimanger för! Metoden heter "Water Marble" och är faktskt väldigt enkel. Du kan välja mellan hur många olika färger som helst, och även göra dina egna mönster på naglarna.
 
Det tar några gånger innan man får till det riktigt snyggt, och alla nagellack fungerar inte lika bra. Att tänka på är att ha rumstempererat vatten, annars funkar det inte. Prova också olika märket av nagellack, vissa funkar bättre än andra.
 
Slänger upp en film där ni ser exakt hur man gör, och lägger även upp några bilder på några av mina designer! Några mindre lyckade =P Min peronliga favorit är den sista, som liknar den på filmen.
 
Skicka gärna in bilder på era naglar om ni testar den här metoden så lägger jag upp dom på bloggen och länkar! =D Lycka Till!
 
 
 
Mörkblå/Silver/Svart/Vit:
 
Ljusblå/Orange/Vit:
 
Mintgrön/Rosa/Vit/Mörkgrön:
 
Svart/Gul/Turkos/Vit:
 
 
 

Positivt tänkande

Publicerad 2013-07-05 12:10:04 i Allmänt, Tankesmedjan,

Jag är verkligen en människa som ser det mesta svart eller vitt, antingen är allt jätte bra, eller jätte dåligt. Jag har liksom ingen mellanläge och det måste jag träna på att hitta. Jag låter ofta helt obetydliga personer eller saker ta energi av mig som jag hade kunnat lagt på något så otroligt mycket viktigare. Ni har säkert hört talas om begreppet "energitjuvar", det är personer som kan finnas var som helst. I stallet, på skolan/jobbet osv, och som helt enkelt tar energi ifrån dig, gör dig ledsen eller arg, trött eller seg och ofta får dig att bli negativt inställd till livet.

Istället för att låta dig påverkas av dessa människor så tänk istället att folk som är bittra, sura, gnälliga och allmänt otrevliga ofta tycker att de har ett dåligt liv och har inte allt för sällan väldigt låg självkänsla. Försök att se det positiva i allt och låt dom istället leva sitt bittra liv ifred, det drabbar inte dig!

Du har faktiskt rätten att bestämma helt själv vilka personer du vill ha i DITT liv. Vänner/bekanta som inte tillför något i ditt liv och bara får dig att må dåligt, behöver du inte känna dig tvingad att umgås med.

Försök att vara tacksam för det som händer i din vardag, t.ex att du fick sova gott, att du hann med bussen, att du kom ihåg att vattna blommorna, att du fick vara frisk idag eller vad som helst. Det behöver inte vara något större än så. Var tacksam och positiv över det du har i ditt liv nu, och alla fina människor du har runt dig som uppskattar dig.
 
Och framförallt, glöm inte bort att älska dig själv! Säg till dig själv varje morgon att du är värdefull, ta en titt i spegeln och säg något fint om dig själv. Försök alltid att hitta det positiva i det negativa, så ska du se att livet blir så mycket enklare.
 
Älska dig själv! Kramar
 
 
 

Önskeoutfit - Sommar

Publicerad 2013-07-05 11:52:00 i Allmänt, Skönhet & Mode,

Ååh alltså jag vill ha allt det här, älskar skorna från Jeffrey Campbell. Jag har ett par Lita skor från JFC och dom är verkligen huur sköna som helst, så kan bara tänka mig hur sköna sandalerna är!!
 
Synd att allt är så dyyrt bara :/ Linnet älskade jag, och det kostade bara 199:-, typ gratis!
 
Om ni blir medlem på Photovisi (klickbar länk) så kan ni göra super fina collage där =D
 
 

Fredag = Segdag

Publicerad 2013-07-05 11:18:00 i Allmänt,

Godmorgon! eller ja goddag. Jag helt död idag, blev rätt sent igår och blev kall av att vara ute så är inte direkt mindre förkyld idag :( huwa.. kurera kurera kurera! För på måndag, då händer typ världens roligaste grej!!!! Alltså jag dör nästan, så svårt att inte få berätta!! meeen, ni får låta er hållas.
 
Är som sagt ledig idag, blev verkligen lång helg för min del =D Men tror jag behövde det, kroppen försöker säga att något är fel. Ska till vårdcentralen den 16:e och ta en massa prover och kolla upp en grej i magen :(( bu.. Har gått runt och oroat mig i snart ett halvår/år så nu får det vara nog.
 
Idag när jag är ledig ska jag försöka att städa undan hemma så det är superfint när min älskade sambo kommer hem, har några hyllor i sovrummet som ska målas =D Ska försöka få bort allt skrot på balkongen också, måste ju göra fint där nu när jag har världens finaste bänk där, och stol förstås =D
 
Jag och Sara igår på gatufesten =D (`v´)
 
 

Måste ju prova

Publicerad 2013-07-04 17:41:02 i Allmänt,

Ska göra ett litet test och se hur många det är som hakar på "kolla in min sida, nakenbilder på mig" och faktiskt besöker sidorna. Har sett så otroligt många tjejer som använder sig av den metoden ;)
 
Tänkte försöka dela min blogg på sidor på facebook som har många medlemmar, andra communitys osv. Ska bli spännande att se! Sen är det ju alltid kul om statistiken skjuter i taket, men samtidigt lär det vara besvikna läsare som upptäcker att dom blivit lurade, ännu en gång ;D
 
 
 
 

Äntligen tid/ork för att blogga

Publicerad 2013-07-04 17:22:50 i Allmänt, Carros Pysselhörna,

Dåligt med uppdateringar idag tyvärr! Har varit hemma och sjuk så fokus har legat på att försöka kurera mig. Har sovit en hel del. Ikväll ska vi försöka ta oss iväg till Gatufesten, jag känner mig inte direkt på topp men det är ju bara att fara hem om jag känner mig hängig.
 
Min stol är klar också! Den målade jag i samma färg som bänken för att få det mer enhetligt. Jag gillar dynan som skär av stilen lite.
 
Nu ska det bara städas undan där ute och få upp lite blommor, ljushållare och lite annan inredning så kommer det bli toppenmysigt där. Tycker ni den blev fin? =)
 
 
Slipad/nedmattad och rengjord:
 
 
 
Efter!: 
 
 
 

 
 
 
 
 

Halva dagen avklarad

Publicerad 2013-07-03 12:11:44 i Allmänt,

Äntligen lunchdags! Den här dagen har gått rätt fort faktiskt. Idag hade jag faktiskt med mig matlåda!
Hör och häpna ;D Sprang över och köpte en Vitamin Water, brukar dricka dom rätt ofta faktiskt. Känner mig alltid lite piggare efteråt, och jag är dålig på att få i mig vitaminer så det är alltid bra att fylla på förrådet.
 
Den här var en ny smak som jag inte provat tidigare, helt ok faktiskt! Smakade godis och ganska sött, kanske lite för sliskig för min del ;) men helt ok!
 
Det verkar vara många som ska på Gatufesten ikväll, så man lär ju se en hel del bekanta ansikten. Kul!
 
 

Putsdags

Publicerad 2013-07-03 10:00:00 i Allmänt, Carros Pysselhörna, Mitt Hästliv, Shopping, Skönhet & Mode,

Så här blev resultat på stövlarna! Snörena räckte precis, blev faktiskt väldigt bra för jag vill ha snören så korta som möjligt så dom inte sticker ut för mycket när man dragit åt.
 
Rengjorde dom med läderrengöringen som jag fick i samma paket och den var faktiskt bra, jag hade ingen svamp att göra rent med så jag använde en mikrofiberduk och det funkade kanon. Passade även på att ge mina dressyrstövlar lite kärlek också! Nästa gång ska jag dock försöka komma ihåg att ta bilderna mot en vit vägg, det blir lite rörigt med så mycket i bakgrunden.
 
Vad tycker ni, guldiga eller svarta snören? 
 
Före:
 
 
 
 
Efter:
 
 
 
 
 
Mina fina dressyrstövlar, Cavallo Grand Prix Plus:
 
 
 
 


 
 

 
 
 
 
 

Paket öppning

Publicerad 2013-07-03 08:00:00 i Allmänt, Carros Pysselhörna, Shopping,

Paketet som jag fick i förrgår innehöll Elastiska svarta snören, stoppar till snörena och en läderrengöring från Boston! Rengöringen är bra både för läder, skinn och fuskmaterial. Ska bli spännande att prova! 
 
Jag ska byta snören i mina Tretorn Falsterbo, nu är det ett par guldiga, oelastiska, 7 mil långa snören som jag får göra två rosetter på.. Tycker att det är smidigare med elastiska snören som i t.ex Bocaj stövlarna och jag tycker att det är snyggare med svarta snören än guldiga! =D
 
Spännande att se om snörena räcker dock, de är bara 80 cm långa och de guldiga är minst 150cm.. Jobbigt om jag måste skicka tillbaka och hålla på och jävlas med det.
 
Håll tummarna! 
 
 
 
 
 
 

Sovmorgon

Publicerad 2013-07-03 06:00:00 i Allmänt,

Idag fick jag sovmorgon! Klev upp halv 6 istället för halv 5.. Skönt :D en timme längre sömn iallafall. Idag står jobb 7-4 i planeringen, sedan blir det en sväng till Gatufesten som pågår här i Sundsvall idag till Lördag.
 
Jag fick en tredagarsbiljett redan i julklapp faktiskt, och jag är ju ledig på fredag så det blir nog party hela helgen! Bland annat så spelar Petter, Icona Pop, Nause, Magnus Uggla och Teddybears.. Har ju varit mer intressanta artister andra år men men, får hoppas på en mer internationell artist nästa år..
 
Ska någon av er gå? Isåfall vilka dagar?
 
Lånad bild
 
 
 

Dags för sängen

Publicerad 2013-07-02 22:59:35 i Allmänt, Skönhet & Mode,

Dags för mig att hoppa ner i sängen, måste vara pigg inför jobb imorgon. Känner mig inte direkt taggad, och trött är jag inte heller för den delen, men min sambo skjutsar mig till jobbet imorgon så jag får iallafall sova en timme längre än vanligt. Jag har tidsinställd 3 inlägg tills imorgon åt er, så ni har updates redan från 06.00 imorgon! Bra va :D
 
Avslöjar bl.a vad som var i paketet jag fick igår, och lite annat smått och gott som ni inte får missa.
Bjuder på lite härliga somriga bilder från midsommar som avslutning på den här dagen!

Sov gott!
 
 
 
 
 
 

Bloglovin

Publicerad 2013-07-02 15:19:00 i Allmänt,

Om ni gillar min blogg och vill att det ska vara ännu enklare för er att följa den och inte missa några updates så kan ni följa den på Bloglovin, då kan ni även lägga till andra bloggar som ni också följer, bra va!
 
Om ni vill följa min blogg så kan ni klicka på Bloglovin knappen längst upp till vänster på bloggen!
Kram
 
 
 
 
 
 
 

Historien om Sanviella Del 2.

Publicerad 2013-07-02 11:49:00 i Allmänt, Mitt Hästliv,

Det här är en fortsättning på historien om varför jag fick ta bort min häst Sanviella. Del 1 kan ni ser längre ned på sidan eller klicka er in på kategorin "Mitt Hästliv".
 
Vi åker och hämtar Sanviella:
 

Klockan 8 på morgonen den 16e Augusti 2008 rullade vi med transport mot Sollefteå, för att hämta min alldeles egna häst. Jag satt med ett konstant leende på läpparna och det kändes som att vi aldrig kom fram någon gång. Hon som vi skulle hämta hästen hos, alltså den nu förra ägaren rekommenderade oss att ta med handskar, och linor och ett gott tålamod då Villa tydligen skulle vara lite stökig att lasta.
 
När vi kom fram så var Villa redan klar för att åka, så vi backa upp transporten och skulle börja försöka få på henne på transporten. Såklart så provade vi utan linor första gången och hon gick helt otroligt nog rakt in i transporten, Villa ställde sig lite långt fram och när tjejen som ledde in henne skulle backa Villa så var inte bakbommen på så då backade hon ut hela vägen. Men hon gick så snällt på igen.
 
Vi sa hejdå till den förra ägaren och påbörjade våran resa hem tillbaka till njurunda, som hästägare. Villa stod super snällt i transporten men vi stannade till i Viksjö och kollade till henne endå. Jag kommer ihåg att jag var så stolt när vi öppnade upp dörren till transporten och världens finaste häst tittade ut, det stod massor av folk utanför affären och tittade på MIN häst, jag gick på moln hela den dagen. 
 
Första året stallade vi upp Villa på en gård i Ovansjö då jag hade en kompis som hade sin häst där med. Även om jag hade haft en foderponny innan så var det skönt att ha lite stöd från en hästvan person när allt var så nytt med Villa. Hela detta året gick mest ut på att skapa ett band mellan oss, Villa var väldigt huvudskygg och hade mest blivit skogsriden det senaste året. Hon var utbildad LA/LA och vi köpte henne som läromästare till mig, för att jag skulle ha en häst att börja tävla på. Men så blev det inte riktigt.
 
Efter ca. ett år så flyttade vi Villa till ett stall en liten bit bort, då det inte funkade i det gamla stallet. Det var det bästa som vi hade kunnat gjort, Villa blev en mycket gladare häst och hon hade ännu mer hästkompisar. Jag trivdes super bra och det var riktigt kul att åka till stallet, vilket gjorde att jag och Villa fick ett ännu starkare band till varandra.
 
Även på ridfronten så utvecklades vi ständigt tillsammans, min ridning blev bättre och Villa starkare. I Februari 2011 så hade vi gått från att galoppera i 130 km/h med huvudet i himlen och sänkt rygg till att göra klockrena fattningar från skritt och påbörjat galoppombyten, Villa var starkt och orkade trampa under sig riktigt och bära sig, hennes steg var lättare och rundare och hela hästen var mycket finare, även psykiskt så var hon en annan häst. Vi hade även börjat hoppa en hel del här, enstaka hinder på 115-120cm (vilket var högt för mig då) och jag skulle anmäla oss till våran första tävling. Efter så mycket blod, svett och tårar så var vi äntligen där vi så länge längtat efter att vara, redo för att visa upp oss på tävlingsbanorna.
 
Men.. 2 veckor innan tävlingen så misstänkte jag att Villa var halt. Hon kändes inte som hon brukade, men trots att det inte syndes någon hälta så ringde vi ut veterinär då min magkänsla sa att något var fel. Så väl kände jag min häst, och det visade sig en hälta på höger bak samt vänster bak.. Och här började alla problemen att komma...
 
Håll ögonen öppna efter del 3!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guldiga Paljett skor, Nelly

Publicerad 2013-07-02 10:01:00 i Allmänt, Bloppis,

Guldiga paljettskor från Nelly säljes, storlek 38 men är mer som en 37. Endast provade, säljes då de
tyvärr är för små för mig. Kan skickas, men då står köparen för frakten. 
 
100:-
 
 

Titta vad som kom på posten

Publicerad 2013-07-02 05:05:48 i Allmänt,

Mitt paket har kommit! Äntligen :D Nu ska det fixas och pysslas lite här hemma. 
 
Vad tror ni att det är? ;) Ledtrådar: Elastiskt, svart, ändrar originalet.
 
 
 
 

Min fina bänk

Publicerad 2013-07-02 05:00:00 i Allmänt, Carros Pysselhörna,

Jag och Jocke räddade en bänk från att hamna i soperna förra veckan och igår blev den fulländad! Jag har slipat, målat flera lager och klätt om dynan! Den blev så fin <3
 
Jag höll på att få en mindre nervsammanbrott igår när jag skulle köpa tyg, trodde det var lättare än vad det visade sig vara. Hela 45 min tog det att hitta rätt tyg, inte okej... tur att jag hade mamma med mig! Jag blev väldigt nöjd med mitt val iallafall.
 
Det enda som fattas på balkongen nu är min stol som snart är klar (bilder kommer), den kommer att matcha bänken. Ska även ta och köpa några fina inredningsdetaljer på Rusta, såg att de hade jätte fina typ "chabby chic" grejer där. 
 
Har tyvärr inga före bilder på bänken! Ni får använda er fantasi helt enkelt. Tänk er en ensam övergiven liten bänk, som blivit ommålad minst 3 ggr. Är lite sliten här och där och iklädd världens mest fruktansvärda tyg över dynan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgonstund

Publicerad 2013-07-02 04:49:58 i Allmänt,

Godmorgon!
 
Och det är verkligen en god morgon för hela 295 st läsare var inne och kikade på min blogg igår! Idag är det 3:e dagen som bloggen är igång och det är redan så många av er som läser, kul! Jag känner mig enormt driven och blir peppad av att se att så många verkar gilla denna bloggen redan.
 
Jag ska precis ta och sätta på lite kaffe och försöka få i mig lite frukost, klockan är nu 04.46 och jag är så sjukt trött idag. Vaknade dessutom med halsont och fruktansvärt ont i magen, inte kul! Men det är bara att bita ihop dessa dagarna, blir inte hel vecka denna vecka då jag är ledig fredag! så skönt :)
 
Idag kommer del 2. av "historien av Villa" upp, kanske kompenserar med en del 3 på en gång då tvåan egentligen skulle ha kommit upp igår! ;)
 
Håll utkik! Ha en fin dag allihopa, lämna gärna en kommentar :)
 
 
 
 

Nya kategorier

Publicerad 2013-07-01 19:20:00 i Allmänt,

Om ni kikar längst upp på bloggen precis ovanför min header så hittar ni alla kategorier! Jag ska försöka sortera alla inlägg så gott jag kan. Eftersom detta är en allt i allo blogg så har jag valt att gjort så, t.ex. så kan ni som inte tycker om att läsa om hästar, men gillar pyssel och heminredning välja att direkt klicka er in på den länken :) Bra va!
 
Lite kort info om kategorierna som finns än så länge:
 
Allmänt - Här hamnar precis alla inlägg som postas, oavsett i vilken kategori jag väljer att lägga dom i. Så ni som vill se allt som jag skriver om här på bloggen, kan använda er av denna. Om ni inte vill sortera ut eller söka efter speciella inlägg förstås.
 
Tankesmedjan: Här kommer alla inlägg som handlar om mina tankar och funderingar hamna. Jag är en riktig grubblare och har en hel del som snurrar runt i skallen dagligen, här kommer alltså allt sånt att skrivas ut. Här kommer även inlägg om panikångest m.m att hamna.Om ni vill ha bättre förståelse för grov ångest eller kanske har ångestproblem eller liknande själv så kan ni läsa om hur jag hanterar det här.
 
Carros Pysselhörna: Här hittar ni inlägg som handlar om allt från färger, tyger, måleri m.m att hamna. I den här kategorin kan ni följa med mig när jag vidgar mina vyer och målar om gamla möbler, gör halsband och annat pyssel. Alltså allt som har att göra med inredning och allmänt pyssel.
 
Mitt Hästliv: Här kan ni hitta allt som kretsar kring mitt liv med hästar. Detta är en tillfällig kategori då jag säkert inom en snar framtid kommer att skaffa häst igen så kommer det självklart att finnas massor av andra kategorier som har med hästar att göra. Bl.a hästprylar, tips och trix, träning, dagens ridpass m.m.
 
Shopping: Ja, namnet på denna kategorin avslöjar innehållet rätt väl. Här kommer allt som har med shopping att hamna, t.ex. nya skor, kläder m.m. Även möbler och annat kan komma att hamna här.
 
Kom som sagt gärna med tips om det är något speciellt ni vill läsa om!
Glad Läsning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lunchdags

Publicerad 2013-07-01 12:04:07 i Allmänt,

Woho! Bra start på bloggen, 116 unika läsare igår och det är redan 70 st som varit in och kikat idag. Kul!
 
Jag är iallafall på jobbet, ska precis käka en djupfryst pasta som jag köpte nyss... onyttigt ja, men det fick bli så när jag glömde matlådan hemma. Suck..
 
Åh justja, jag drack precis en hallonjuice som var så sjuukt god! Lätt min favorit i sommar. Det är i princip bara hallon och vatten (och lite socker såklart) i den så man känner sig inte jätte onyttig.
 
Håll utkik ikväll på bloggen, då kommer del 2 ut av "historien om Villa". Det vill ni ju inte missa!
 
 

Bohemiskt

Publicerad 2013-07-01 04:57:30 i Allmänt,

Alltså åh! När jag har mitt framtida hus så kommer det garanterat att vara lantlig stil på inredningen. Så jäkla snyggt och samtidigt väldigt hemtrevligt.
 
Älskar små hinkar, kannor i stål, vita tyger, blommor osv. Fint fint fint <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uppe med tuppen

Publicerad 2013-07-01 04:51:03 i Allmänt,

Godmorgon!
 
Klockan är nu 04.43 (i skrivandes stund) och kaffebryggaren puttrar inne i köket.
Dags för ännu en dags jobb, slavandes åt hsb. Bara längtar till den 25:e! Tur att jag har bra arbetskamrater.
 
Jag sökte faktiskt jobb förra veckan, var in och lämnade mitt CV i en butik i stan och ska även lämna
in på Statoil här i området där jag bor. Statoil känns faktiskt som att det kan vara en skön arbetsplats, någon som jobbar där kanske? Alltid skönt att tjäna lite x-tra pengar.
 
Efter jobbet idag (slutar 16.00) tänkte jag sticka ner på stan och köpa tyg och se om jag får tag på en madrass. Min sambo räddade en jätte fin bänk här utanför som skulle kastas, och jag har slipat den och målat den. Fick tag på en matchande stol igår som pappa skulle slänga, den ska också målas om! 
 
Sen blir det nog bara soffläge resten av kvällen, är så slut på eftermiddagarna när jag jobbat. Kanske lägga sig en stund i solen och det är bra väder.. Vilket det verkligen ser ut att vara idag. 
 
Somnade i solen i 30min igår, snygg solrand!! eller inte.. Syns mer i verkligheten än på bild. Verkligen inte vackert kan jag säga, tusan också..! 
 
Nu ska jag hinka i mig kaffe så jag klarar av dagens arbetsdag, ha en fin dag!
Kram

 
 
 
 

Om

Min profilbild

Caroline Ekholm

Välkommen hit! Jag heter Caroline och är en 21-årig tjej från Sundsvall. Hästälskare och har ett minst sagt fartfyllt liv tillsammans med min sambo Joachim. Med ett tungt förflutet i bagaget kämpar jag mig genom livet och alla dess prövningar, siktar nu på att ta körkort och pluggar inför att komma in på Hippolog-utbildningen hösten 2014/2015. Här kan du följa mitt liv och min resa genom bilder och egna ord. Hoppas du kommer trivas!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela